Αγίου Βερνάρδου, φυλές σκύλων
Αγίου Βερνάρδου

Μεγαλόσωμη φυλή που αναπαράχθηκε αρχικά στις Ελβετικές Άλπεις στο μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου, όπου οι μοναχοί με τη βοήθεια του σκύλου έβρισκαν τους χαμένους ταξιδιώτες. Διάσημο για το βαρελάκι με το μπράντυ, έχει σώσει αμέτρητες ζωές. Πιστεύεται ότι κατάγεται από σκύλους τύπου μαστίφ. Είναι δημοφιλές κατοικίδιο, χρειάζεται όμως άφθονο χώρο.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ένας από τους μολοσσοειδείς σκύλους, είναι ένας ευγενικός γίγαντας εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το μέγεθος και την τάση του για σιελόρροια. Έχει καλή κατ ήρεμη διάθεση, αρκεί να έχει αρκετό χώρο. Πρόκειται για ένα σταθερό και ευφυή σκύλο, που εκπαιδεύεται εύκολα και γίνεται πιστός. Τέλος, είναι τρυφερός και αφοσιωμένος στα παιδιά.

Περιγραφή

Συναντώνται δύο τύποι τριχώματος: ο συνηθέστερος είναι τραχύ τρίχωμα, πυκνό και άφθονο γύρω από το λαιμό και τους μηρούς. Ο λειότριχος σκύλος έχει σφιχτό τρίχωμα, με ελαφρά πλουσιότερο τρίχωμα στην ουρά και περιοχές λευκού χρώματος σε τρίχωμα πορτοκαλί, ερυθροκάστανοραβδωτό ή κόκκινο-ραβδωτό. Το μεγάλο κεφάλι τονίζεται από λαμπερά, ήρεμα μάτια σε σχήμα διαμαντιού. Τα μετρίου μεγέθους αυτιά πρέπει να πέφτουν κοντά στα μάγουλα. Έχει ευρύ και μυώδη κορμό με βαθύ θώρακα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 8 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται εξέταση της κατ’ ισχ’ ίον άρθρωσης και καρδιάς

ΥΨΟΣ 65-70 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC,  FCI, ΚC