Αγγλικός Τόυ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Αγγλικός Τόυ Τέρριερ

Μολονότι υπήρχαν μικρόσωμα Τέρριερ το 15ο αιώνα, η σημερινή φυλή εμφανίστηκε το 1880 όπου χρησιμοποιηθηκε για την εξολόθρευση αρουραίων, αλλά και για το κυνήγι αλεπούδων που κρύβονται σε υπόγειες φωλιές.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το όνομα ταιριάζει πολύ στη φυλή, γιατί παρόλο που πρόκειται για μικροσκοπική φυλή, έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά των Τέρριερ. Είναι ρωμαλέος και το κυνηγετικό του ένστικτο διατηρείται ακόμη έντονο. Η φυλή υποφέρει από τη ζέστη και έχει προδιάθεση σε εξανθήματα λόγω ζέστης. Νιώθει όμως εξίσου άβολα στο κρύο λόγω του λεπτού της τριχώματος. Το Αγγλικό Τόυ Τέρριερ είναι πιστό, αφοσιωμένο στην οικογένεια και επιφυλακτικό με τους ξένους. Πάντοτε σε εγρήγορση, είναι διορατικό και φαίνεται να αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τις διαθέσεις του αφεντικού του. Είναι έξυπνος και ζωηρός και γίνεται καλό οικογενειακό κατοικίδιο.

Περιγραφή

Το Αγγλικό Τόυ Τέρριερ έχει πυκνό, γυαλιστερό τρίχωμα, μαύρο με καλά διαχωρισμένες περιοχές καστανόχρυσου χρώματος. Τα μικρά, ζωηρά μάτια είναι πολύ σκούρα. Τα όρθια αυτιά έχουν σχήμα φλόγας κεριού και, όταν φέρονται προς τα εμπρός δεν φτάνουν τα μάτια. Η ουρά εκφύεται χαμηλά. Τα πόδια είναι κομψά και συμπαγή και τα δύο ενδιάμεσα δάκτυλα των πρόσθιων ποδιών είναι μακρύτερα από τα άλλα. Ο κορμός είναι συμπαγής, ο θώρακας στενός και οι γλουτοί καλά στρογγυλεμένοι.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Αφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 25-30 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ FCI, KC