Αυστραλιανός Τέρριερ, φυλές σκύλων
Αυστραλιανός Τέρριερ

Αυτή η φυλή κατάγεται από πολλά βρετανικά Τέρριερ, που εξήχθησαν στην Αυστραλία. Χρησιμοποιήθηκε στις αγροτικές κατοικίες και είναι ικανή να σκοτώσει πολλά βλαβερά ζώα, μεταξύ αυτών αρουραίους και φίδια. Εξίσου θρυλικές είναι οι επιδόσεις του Αυστραλιανού Τέρριερ στη φύλαξη. Έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή κατοικίδιο σκύλο και σκύλο εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ο Αυστραλιανός Τέρριερ δεν αργεί να αρθρώσει τις απόψεις του, αλλά δεν είναι θορυβώδης. Είναι ζωντανός, γεμάτος αυτοπεποίθηση και καλόβολος. Προσαρμόζεται στη ζωή της πόλης και της εξοχής. Ευθύς και φιλικός σκύλος, του αρέσει να ευχαριστεί τους άλλους. Έχει ζεστό χαρακτήρα και γίνεται πιστός και τρυφερός σύντροφος. Το τρίχωμα χρειάζεται τακτικό τράβηγμα, αλλά όταν είναι σε καλή κατάσταση χάνει λίγες τρίχες.

Περιγραφή

Το Αυστραλιανό Τέρριερ έχει τραχύ τρίχωμα, με χαρακτηριστικό πλούσιο τρίχωμα στο λαιμό. Η φυλή έχει δύο ξεχωριστούς χρωματισμούς: μπλε και καστανόχρυσο ή ενιαίο κόκκινο. Έχει ζωηρή έκφραση και τρυφερά, σκούρα μάτια. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μυτερά, ευαίσθητα αυτιά. Κρατά ψηλά την ουρά του, αλλά δεν φέρεται πάνω από τη μέση του. Τα πόδια είναι μικρά και κινείται με ένα πηδηχτό βηματισμό. Το μήκος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το ύψος του και έχει καλοσχηματιομένο, συμμετρικό κορμό. Η ράχη είναι επίπεδη και κινείται με χάρη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Ελάχιστη
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη
ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ (μέσο) 25,5 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCΙ, KC