Βελγικός Ποιμενικός, φυλές σκύλων
Βελγικός Ποιμενικός

Οι τέσσερις τύποι της φυλής που κατάγεται από το Βέλγιο – Γκρένενταλ, Λακενουά, Μαλινουά και Τερβύρεν – είναι πανομοιότυποι, με μοναδική διαφορά τον τύπο και το χρώμα του τριχώματος. Η ζωντάνια και η ενεργητικότητα κατατάσσει τους σκύλους αυτούς μεταξύ των καλύτερων σκύλων εργασίας πολλαπλών καθηκόντων.

Συμπεριφορά κατ γνωρίσματα

Είναι περήφανος σκύλος, γεμάτος ζωή, που πρέπει να ασκεί το μυαλό και το σώμα του. Παρότι το ένστικτο του φύλακα είναι ακόμη ισχυρό, ο Βελγικός Ποιμενικός έχει εξίσου καλές επιδόσεις στην επίβλεψη κοπαδιών και την υπακοή. Μπορεί να γίνει θορυβώδης. Η διαδικασία της κοινωνικοποίησης πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία. Γίνεται ένας καλός κατοικίδιος σκύλος.

Περιγραφή

Τα Γκρένενταλ και Τερβύρεν έχουν μακρύ, ίσιο τρίχωμα με πυκνό υπομανδύα- το τρίχωμα είναι ιδιαίτερα άφθονο γύρω από το λαιμό και τα άκρα. Το Γκρένενταλ είναι μαύρο, ενώ το Τερβύρεν είναι κόκκινο και μαύρο και έχει το πρόσωπο του Μαλινουά. Το τελευταίο έχει κοντό, σφιχτό τρίχωμα. Το Λακενουά έχει ένα κοκκινωπό, πυρόξανθο, τραχύ τρίχωμα. Τα ζωντανά, διερευνητικά καστανά μάτια είναι μεσαίου μεγέθους. Τα χαρακτηριστικά αυτιά είναι όρθια και άκαμπτα. Η μεσαίου μεγέθους ουρά σηκώνεται όταν ο σκύλος κινείται. Τα πόδια είναι στρογγυλά, με παχιά, ελαστικά πέλματα. Ο κορμός είναι έντονα μυώδης και κομψός. Ο θώρακας καμπυλώνει προς τα πάνω με χάρη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣΠολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται οφθαλμολογική εξέταση

ΥΨΟΣ 56-66 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC (με εξαίρεση το Λακενουά),CKC, FCI, KC