Γερμανικός Μολοσσός (Μεγάλος Δανέζικος), φυλές σκύλων
Γερμανικός Μολοσσός (Μεγάλος Δανέζικος)

Ο ψηλός και κομψός Γερμανικός Μολοσσός είναι προφανώς “μεγάλος”, αλλά καθώς κατάγεται από τη Γερμανία το όνομα Δανέζικος προκαλεί σύγχυση. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο κυνήγι και σε κυνομαχίες και σήμερα είναι η εθνική φυλή της Γερμανίας.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Μυώδης αλλά χαριτωμένος, ο Μολοσσός είναι ένας πολύπλευρος, ευπροσάρμοστος, επιβλητικός και τρυφερός σκύλος. Ζει στην πόλη, αρκεί να ασκείται αρκετά. Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να δίνεται στην εκπαίδευση και τη διατροφή των κουταβιών, ώστε να αποφεύγονται πιθανές βλάβες στα οστά. Είναι καλόκαρδος, φιλικός και εξωστρεφής σκύλος, ανεκτικός με τα παιδιά και τα άλλα ζώα. Μπορεί να γίνει πεισματάρης, ανταποκρίνεται όμως στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.

Περιγραφή

Το κοντό, πυκνό, στιλπνό τρίχωμα του Γερμανικού Μολοσσού μπορεί να είναι ραβδωτό, φαιοκίτρινο, μπλε, μαύρο ή αρλεκίνος. Τα μάτια είναι αρκετά βαθιά τοποθετημένα. Τα αυτιά είναι τριγωνικά και ξεκινούν ψηλά στο μέτωπο. Πρέπει να διπλώνουν προς τα εμπρός, χωρίς να κρέμονται. Η ουρά φέρεται σε ευθεία γραμμή με τη ράχη. Όταν ο σκύλος κινείται, η ουρά σχηματίζει ελαφριά καμπύλη στην άκρη. Τα πόδια είναι γατίσια και τα δάκτυλα καμπυλωτά. Ο βαθύς θώρακας φτάνει στους αγκώνες.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 8 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Παθήσεις καρδιάς, προβλήματα στην κατΊσχίον άρθρωση και τους αγκώνες, συνιστάται εξέταση των δύο αρθρώσεων

ΥΨΟΣ Θηλυκό 71 εκατοστάΑρσενικό 76 εκατοστά


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, ΚC