Γκριφόν Βρυξελλών, φυλές σκύλων
Γκριφόν Βρυξελλών

Η αναπαραγωγή του Γκριφόν άρχισε το 1880. Γνωστό άλλοτε σαν “Βελγικό αλητάκι”, ο μικρόσωμος αυτός σκύλος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να σκοτώνει αρουραίους σε στάβλους. Ωστόσο, σύντομα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ της αριστοκρατίας και κατοικίδιο επιλογής για την ελίτ. Σήμερα η δημοτικότητα του αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις χάρες του.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Η γοητεία του σκύλου οφείλεται κυρίως στο πρόσωπο του, που μοιάζει με πίθηκο. Παρόλο που ανήκει στην ομάδα σκύλων παιχνιδιών έχει κάτι από το χαρακτήρα των Τέρριερ. Είναι ανθεκτικός και διασκεδαστικός. Το ιδιαίτερα ευφυές Γκριφόν γίνεται θαυμάσιος σύντροφος και απολαμβάνει τις ανέσεις.

Περιγραφή

Το Γκριφόν Βρυξελών είναι λειότριχο ή σκληρότριχο. Η Σκληρότριχη ποικιλία έχει τραχύ, αδρό τρίχωμα με απαλό υπομανδύα, ενώ η Λειότριχη έχει κοντό και ίσιο τρίχωμα. Το χρώμα και στις δύο ποικιλίες είναι κόκκινο, μαύρο ή μαύρο και καστανόχρυσο. Τα μάτια είναι μεγάλα και στρογγυλά με μαύρο περίγραμμα. Τα αυτιά είναι ημιόρθια, σε μεγάλη απόσταση μεταξά τους και ξεκινούν από ψηλά. Τα πόδια είναι μικρά και γατίσια. Η ράχη πρέπει να είναι κοντή και επίπεδη από το ακρώμιο έως την ουρά. Οι πλευρές είναι βαθιές και καλά εκτεταμένες.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Αφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 25,5 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, ΚC