Ιαπωνικό Τσιν, φυλές σκύλων
Ιαπωνικό Τσιν

Κατάγεται από την Κίνα και ήρθε στην Ιαπωνία σαν δώρο από μία αυτοκράτειρα της Κίνας προς την Ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια. Επίσης, Κινέζοι Βουδιστές ιεραπόστολοι ενδέχεται να έφεραν τη φυλή αυτή στην Ιαπωνία, όπου εξελίχθηκε στη σημερινή μορφή της.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Η λέξη chin σημαίνει “σαν γάτα”, χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στη φυλή. Ο σκύλος είναι χαριτωμένος, γλείφει το πρόσωπο του σαν γάτα, προτιμά να κάθεται στα έπιπλα ή σε μία ζεστή αγκαλιά. Όπως οι περισσότερες φυλές παιχνίδια, το Τσιν χρειάζεται πολλή προσοχή και σωματική επαφή. Είναι έξυπνος, πάντα ζωντανός και χαρούμενος. Είναι ζωηρός και παιχνιδιάρης, με αριστοκρατική εμφάνιση. Χάρη στην τρυφερή του φύση γίνεται καλός σύντροφος.

Περιγραφή

Το Ιαπωνικό Τσιν έχει μακρύ, υπεράφθονο, απαλό, ίσιο και στιλπνό τρίχωμα. Έχει μαύρο και λευκό ή κόκκινο και λευκό χρώμα. Τα μεγάλα, σκούρα μάτια απέχουν πολύ μεταξύ τους και στους έσω κανθούς μπορεί να φαίνεται λευκό χρώμα, που δίνει μία έκπληκτη έκφραση στο σκύλο. Τα αυτιά με πλούσιο τρίχωμα βρίσκονται ψηλά στο κεφάλι και φέρονται ελαφρά προς τα εμπρός. Η τριχωτή ουρά σχηματίζει κλειστή καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα πόδια μοιάζουν με εκείνα του λαγού, είναι λεπτά και καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα. Ο σκύλος έχει ευρύ θώρακα και ίσια πρόσθια άκρα και γλουτούς.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιληττκός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Προβλήματα στο γόνατο και την καρδιά

ΥΨΟΣ (μέσο) 23 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC