Ιρλανδικός Σέτερ, φυλές σκύλων
Ιρλανδικός Σέτερ

Ο Ιρλανδικός Σέττερ, γνωστός ως Κόκκινο Σέπερ, προοριζόταν αρχικά για να εντοπίζει και να αποκαλύπτει με την όσφρηση το θήραμα, το οποίο στη συνέχεια επανέφεραν μικρότερα σπάνιελ. Σταδιακά, οι σκύλοι με διπλή χρήση έγιναν περισσότερο δημοφιλείς και η χρήση του Ιρλανδικού Σέττερ περιορίστηκε.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ομορφος και με αθλητικό παράστημα, αυτός ο σκύλος έχει ασυγκράτητη ενέργεια, σε συνδυασμό με μία έμφυτη ανάγκη να ακολουθεί μία οσμή επομένως οι περίπατοι μπορεί να γίνουν περιπετειώδεις. Ο Ιρλανδικός Σέττερ γίνεται καλός οικογενειακός σκύλος, είναι τρυφερός και νιώθει την ανάγκη να ευχαριστεί τους άλλους. Ωστόσο, εκπαιδεύεται δύσκολα, γιατί είναι δύσκολο να υπερνικήσετε τα ένστικτα του.

Περιγραφή

Ο Ιρλανδικός Σέττερ έχει πλούσιο καστανό τρίχωμα επίσης μερικές περιοχές λευκού χρώματος δεν είναι ασυνήθιστες. Το τρίχωμα στο κεφάλι, την πρόσθια επιφάνεια των άκρων και στις άκρες των αυτιών είναι κοντό και λεπτό. Το υπόλοιπο τρίχωμα είναι μακρύτερο και ίσιο, ενώ σε μερικά σημεία είναι μακρύτερο και σχηματίζει τούφες. Το χρώμα των ματιών κυμαίνεται από ανοιχτό έως σκούρο καστανό, και τα αυτιά ξεκινούν χαμηλά και φέρονται προς τα πίσω. Η ουρά φέρεται ακριβώς κάτω από τη ράχη ή στο ίδιο επίπεδο. Τα μικρά πόδια έχουν γερά σφιχτά δάκτυλα που σχηματίζουν καμπύλη. Ο θώρακας είναι βαθύς αλλά στενός, με καλά εκτεταμένες πλευρές.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δυσπλασία της κατ΄ισχίον παθήσεις οφθαλμών

ΥΨΟΣ Έως 68,5 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC