Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς και Κινγκ Τσαρλς Σπάνηελ, φυλές σκύλων
Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς και Κινγκ Τσαρλς Σπάηελ

Ο Κάρολος ο Β’ της Αγγλίας λάτρευε αυτούς τους σκύλους. Σε εκείνον άλλωστε οφείλουν το όνομα τους. Οι δύο φυλές μοιράζονται κοινούς προγόνους. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σαν μικροί κυνηγετικοί σκύλοι, σήμερα είναι κυρίως σκύλοι συντροφιάς.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Και οι δύο φυλές είναι τρυφερές και απολαμβάνουν τον περίπατο στην ύπαιθρο, τους αρέσει να περιδιαβαίνουν στα καταστήματα ή να κάθονται δίπλα στο τζάκι με ανθρώπινη συντροφιά. Είναι γεννημένοι σύντροφοι, με χαρούμενη, στοργική προδιάθεση. Το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ είναι λίγο πιο ήρεμο από το ΚάΒαλιερ, αλλά και οι δύο φυλές είναι ευγενικές με τα ήρεμα παιδιά.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι μακρύ και στιλπνό, με ελαφρύ κυματισμό. Δεν χρειάζεται κούρεμα, ούτε ιδιαίτερο καλλωπισμό. Υπάρχουν τέσσερις ποικιλίες χρωμάτων: μαύρο και καστανόχρυσο, ρουμπινί (έντονο κόκκινο), Μπλένχαϊμ (κόκκινο και λευκό) και τρίχρωμο (ασπρόμαυρο με κόκκινες κηλίδες). Τα μεγάλα σκούρα μάτια είναι στρογγυλά. Τα αυτιά είναι μακριά και στιλπνά. Η ουρά δεν πρέπει να φέρεται πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι συμπαγή και με άφθονο τρίχωμα. Ο θώρακας είναι ευρύς και βαθύς, η ράχη επίπεδη. Το Κινγκ Τσαρλς είναι μικρότερο από το Κάβαλιερ.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Κινγκ Τοαρλς Δεν έχουν διαπιστωθεί- ΚάΒαλιερ Πολυ συχνά καρδιακές παθήσεις,- συνιστάται οφθαλμολογική εξέταση

ΥΨΟΣ Κινγκ Τσαρλς 25-27 εκ., ΚάΒαλιερ 31-33 εκ.

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, KC