Κινεζικός Λοφιοφόρος, φυλές σκύλων
Κινεζικός Λοφιοφόρος

Καθιερώθηκε στην Κίνα από το 13ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε στη φύλαξη θησαυρών και στο κυνήγι. Σήμερα υπάρχουν δύο φυλές: η μία φυλή έχει τρίχωμα μόνο στο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά, η δεύτερη φυλή, γνωστή με το όνομα “Πομπόν”, έχει μακρό, στιλπνό τρίχωμα σε όλο το σώμα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Μεταξύ των δύο ποικιλιών, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί τύποι Κινεζικών Σκύλων. Το “Νπρ” είναι ένας ζωηρός σκύλος με λεπτό σκελετό, ενώ το “Κόμπι” είναι βαρύτερο. Πρέπει να φροντίζετε την άτριχη ποικιλία, ώοτε το δέρμα να μην αποξηραίνεται ή να παθαίνει εγκαύματα. Η φυλή έχει εξελιχθεί σε αφοσιωμένο σύντροφο που λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά και τις ανέσεις του σπιτιού. Είναι έξυπνος και γίνεται καλός φύλακας. Πολύ δραστήριος σκύλος, δεν κάθεται ακίνητος για πολύ.

Περιγραφή

Το δέρμα της άτριχης ποικιλίας είναι στιλπνό και θερμό και το τρίχωμα εντοπίζεται συνήθως στο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά. Το Πομπόν έχει υπομανδυα και ένα απαλό πέπλο από μακρύ τρίχωμα. Τα μάπα, που απέχουν αρκετά μεταξύ τους, είναι σκούρα· τα αυτιά είναι μεγάλα και όρθια, παρόλο που το Πομπόν έχει πεσμένα αυτιά. Η ουρά φέρεται προς τα πάνω ή έξω, όταν ο σκύλος κινείται και κρέμεται προς τα κάτω όταν στέκεται. Τα κατώτερα δύο τρίτα της ουράς καλύπτονται από πλούσιο τρίχωμα. Ο κορμός είναι ευλύγιστος, τα πρόσθια άκρα λεπτά και τα οπίσθια μυώδη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δερματικές παθήσεις στα άτριχα

ΥΨΟΣ 23-33 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, KC