Λέικλαντ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Λέικλαντ Τέρριερ

Το Λέικλαντ Τέρριερ έχει πάρει το όνομα του από την ομώνυμη περιοχή των λιμνών στη Βόρεια Αγγλία, όπου χρησιμοποιήθηκε οτο υπόγειο κυνήγι αλεπούδων και ασβών. Φυλές όπαχ; το Μηόρντερ Τέρριερ, το Μπέντλινγκτον Τέρριερ και το Φοξ Τέρριερ συνέβαλαν πιθανώς στη δημιουργία του Λέικλαντ Τέρριερ. Το 1912 ιδρύθηκε ένας όμιλος φυλής, η φυλή όμως αναγνωρίστηκε το 1921.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Μικρός αλλά ανθεκτικός σκύλος, το Λέικλαντ Τέρριερ λέγεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά ενός καλού τεχνίτη. Όπως τα περισσότερα Τέρριερ, έχει ισχυρό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Έχει φιλική και ενδοτική προσωπικότητα και τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά και τους άλλους σκύλους. Είναι αθλητικός, μαθαίνει εύκολα και του αρέσουν οι συχνές προκλήσεις. Χρειάζεται συστηματικό και εντατικό καλλωπισμό.

Περιγραφή

Ο υπομανδύας του Λέικλαντ Τέρριερ προστατεύεται από έναν τραχύ, πυκνό, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες μανδύα. Οι χρωματισμοί περιλαμβάνουν μαύρο και καστανόχρυσο, μπλε και καστανόχρυσο, κόκκινο, αχυρένιο, ψαροκόκκτνο, συκωτιού, μπλε ή μαύρο. Τα μάτια είναι σκούρα ή ανοιχτά καστανά. Τα σχετικά μικρά σχήματος V αυτιά φέρονται ψηλά, σε εγρήγορση. Η ουρά φέρεται ψηλά, αλλά δεν πρέπει να σχηματίζει καμπύλη ή να φέρεται πάνω από τη ράχη. Ο θώρακας είναι σχετικά στενός, η ράχη είναι κοντή αλλά γεροδεμένη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 37 εκατοστά μέγιστο

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC