Λαγωνικό Φαραώ και Ίμπιζα, φυλές σκύλων
Λαγωνικό Φαραώ και Ίμπιζα

Το Λαγωνικό του Φαραώ κατάγεται από τους σκύλους που απεικονίζονται στους αργαίους Αιγυπτιακούς τάφους. Το Λαγωνικό Ίμπιζα μοιάζει πολύ με το Λαγωνικό του Φαραώ. Εφτασε πριν από χιλιάδες χρόνια από την Αίγυπτο στο νησί Ίμπιζα, από το οποίο πήρε άλλωστε και το όνομα του. Χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Και οι δύο φυλές είναι ευκίνητες και ζωηρές και έχουν έντονα ανεπτυγμένο κυνηγετικό ένστικτο. Το Λαγωνικό του Φαραώ είναι φιλικό και τρυφερό και απολαμβάνει το δραστήριο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Το Λαγωνικό Ίμπιζα είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, είναι όμως πιστό και συνήθως καθόλου επιθετικό.

Περιγραφή

Το τρίχωμα του Λαγωνικού του Φαραώ είναι κοντό, στιλπνό και λείο* το τρίχωμα του Λαγωνικού Ίμπιζα μπορεί να είναι λείο π τραχύ. Και οι δύο φυλές έχουν ωοειδή μάτια και μεγάλα χαρακτηριστικά αυτιά που φέρονται όρθια όταν ο σκύλος είναι σε εγρήγορση. Η ουρά του Λαγωνικού του Φαραώ πρέπει να είναι λεπτή, αλλά παχιά στη Βάση της, και δεν πρέπει να φέρεται ανάμεσα στα άκρα. Τα πόδια είναι στρογγυλά και συμπαγή. Η ουρά του Λαγωνικού Ιμπιζα είναι μακριά και ξεκινά χαμηλά. Τα πόδια έχουν παχιά πέλματα και καλοσχηματισμένα καμπυλωτά δάκτυλα. Και οι δύο φυλές έχουν ευλύγιστα σώματα με σχεδόν ευθεία ράχη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 15 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχοι

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨOΣ Λαγωνικό Φαραώ 53-63 εκατοστάΛαγωνικό Ίμπιζα 56-74 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC