Μάντσεστερ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Μάντσεστερ Τέρριερ

Το Μάντσεστερ Τέρριερ, ένας εκπληκτικός κυνηγός αρουραίων, αναπτύχθηκε στο Μάντσεστερ τον 18ο αιώνα. Είναι εξίσου ευτυχισμένος στην εξοχή και την πόλη.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Μάντσεστερ Τέρριερ κληρονόμησε πιθανώς το λεπτό σώμα του από το Ουΐπετ, σε ό,τι αφορά όμως τα άλλα χαρακτηριστικά πρόκειται για πραγματικό Τέρριερ, με ένα ζωηρό πρόσωπο, όρθια, διπλωμένα αυτιά και διερευνητική φύση. Είναι πιθανό να ακούει μόνο το αφεντικό του. Εύστροφος και ζωντανός, ο σκύλος αυτός αργεί να κάνει φίλους, αλλά από τη στιγμή που αποδέχεται κάποιον, του δείχνει περίσσεια αφοσίωση. Έχει την τάση να εκφράζεται θορυβωδώς, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί χάρη στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης. Απαιτεί άφθονη άσκηση και απολαμβάνει το γρήγορο τρέξιμο.

Περιγραφή

Η φυλή έχει στιλπνό και λείο τρίχωμα, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το σκούρο μαύρο και καστανόχρυσο τρίχωμα έχει καλά διαχωρισμένες περιοχές και τα χρώματα είναι σαφή. Τα τυπικά λαμπερά μάτια των Τέρριερ είναι αμυγδαλόσχημα και ζωντανά. Τα όρθια αυτιά του είναι διπλωμένα, ενώ η άκρη τους οχήματος V βρίσκεται κοντά στο κεφάλι. Η ουρά, που φέρεται χαμηλά, καταλήγει οε αιχμή. Τα γεροδεμένα πόδια μοιάζουν με τα πόδια του λαγού. Έχει στενό, βαθύ θώρακα και σχετικά κοντό κορμό.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νόσος Von Willebrand

ΥΨΟΣ 38-41 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC