Μαλακότριχο Αχυρόχρωμο Τέρριερ, φυλές σκύλων
Μαλακότριχο Αχυρόχρωμο Τέρριερ

Το Αχυρόχρωμο Τέρριερ είναι καλός κυνηγός αρουραίων και εξαίρετος αγροτόσκυλος γενικών καθηκόντων. Πρόκειται για το παλαιότερο Ιρλανδικό Τέρριερ.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το χαρακτηριστικό, στιλπνό τρίχωμα του Τέρριερ σχηματίζει ελαφρές μπούκλες και έχει το ζεστό χρώμα του σταριού που ωριμάζει. Η δημοτικότητα του αυξάνεται σταθερά στην Αμερική, όπου κουρεύεται διαφορετικά για τις εκθέσεις. Είναι χαρούμενος, δραστήριος και παιχνιδιάρης σκύλος που δένεται στενά με την οικογένεια. Έχει δυνατή προσωπικότητα και μερικές φορές παρεκτρέπεται.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι πανέμορφο, με τις μεγάλες, χαλαρές μπούκλες, χρειάζεται όμως εντατική φροντίδα. Συνήθως κουρεύεται με συγκεκριμένο τρόπο: το τρίχωμα στο πρόσωπο, τα πόδια, το λαιμό, το θώρακα και το στόμαχο είναι μακρύτερο. Τα έντονα φρύδια του κρύβουν σκανταλιάρικα σκούρα μάπα. Η πίσω άκρη των αυτιών στέκεται μακριά από το κεφάλι και προσδίδει στο σκύλο μία έκφραση εγρήγορσης. Η ουρά έχει μήκος 10 περίπου εκατοστών, αλλά συνήθως κόβεται και φέρεται ψηλά. Ρωμαλέος και συμπαγής, είναι συμμετρικός, με ίσια ράχη, ίσια πρόσθια άκρα και δυνατά, ευκίνητα πόδια.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Εξέταση της κατ’ισχίον άρθρωσης και των οφθαλμών παθήσεις νεφρών

ΥΨΟΣ Αρσενικοί: 46-49 εκατοστά, οι θηλυκοί είναι πιο μικρόσωμοι

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC