Μαλτέζικο
Μαλτέζικο

Πιστεύεται ότι π φυλή υπάρχει από τη ρωμαϊκή εποχή ή ακόμη νωρίτερα. Εάν το γεγονός αυτό αληθεύει, το Μαλτέζικο είναι η παλαιότερη ευρωπαϊκή φυλή παιχνίδι. Οι Μαλτέζοι έμποροι χρησιμοποιούσαν το σκύλο αυτό σαν εμπόρευμα, και εξασφάλιζαν την ευρεία διανομή του. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, χρησιμοποιήθηκε σαν “σκύλος μανικιού”, καθώς οι Ευρωπαίοι ευγενείς μετέφεραν για πολλούς αιώνες τα Μαλτέζικα στα μανίκια τους.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Πρόκειται για ένα χαρούμενο, φιλικό σκύλο με γλυκό χαρακτήρα. Γίνεται εξαιρετικό κατοικίδιο, αλλά το περίφημο τρίχωμα του χρειάζεται τακτικό καλλωπισμό. Είναι τρυφερός και ζωηρός σκύλος και γίνεται πιστό κατοικίδιο, μολονότι είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Τα πάει καλά με τα παιδιά και απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι ίσιο, στιλπνό και μακρύ, αλλά δεν πρέπει να εμποδίζει τις κινήσεις του σκύλου. Τα μάτια είναι ωοειδή, σκούρα καστανά και δεν πρέπει να προεξέχουν. Τα αυτιά είναι μακριά, με άφθονο τρίχωμα, κρέμονται κοντά στο κεφάλι, και το τρίχωμα των αυτιών δεν ξεχωρίζει από εκείνο των ώμων. Η ουρά συστρέφεται πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι στρογγυλά, με μαύρα πέλματα. Οι πλευρές είναι καλά εκτεταμένες και η ράχη είναι επίπεδη από το ακρώμιο έως την ουρά.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 15 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Προδιάθεση στην εξάρθρωση επιγονατίδας

ΥΨΟΣ 25,5 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, ΚC