Μαστίφ και Μπουλ Μαστίφ, φυλές σκύλων
Μαστίφ και Μπουλ Μαστίφ

Παλαιά φυλή, το Μαοτίφ κατάγεται από την Αρχαία Αίγυπτο, όπου το χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι για να οδηγεί και να προστατεύει τα κοπάδια τους. Το Μπουλ Μαοτίφ προήλθε το 19ο αιώνα από τη διασταύρωση Μαοτίφ και Μπουλντόγκ. Εκπαιδεύτηκε για να συλλαμβάνει λαθροκυνηγούς και να τους συγκρατεί χωρίς να τους τραυματίζει ή να τους σκοτώνει. Οι δύο φυλές χρησιμοποιούνται τελευταία σαν φύλακες κατ έχουν γίνει αφοσιωμένα κατοικίδια.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Έχουν εντυπωσιακή κατασκευή – το Μαστίφ παραμένει ένας από τους πλέον μεγαλόσωμους σκύλους – και δίνουν μία συνολική εντύπωση ισχύος και Βαρύτητας. Το σήμα κατατεθέν είναι το ρυτιδωμένο μέτωπο. Και οι δύο φυλές είναι ήρεμες, ευφυείς και εκπαιδεύονται εύκολα.

Περιγραφή

Το κοντό τρίχωμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Το Μαστίφ έχει συχνά Βερικοκί χρώμα ή αργυρο-φαιοκίτρινες αποχρώσεις, με ή χωρίς ραβδώσεις. Το Μπουλ Μαοτίφ είναι ραβδωτό σε αποχρώσεις φαιοκίτρινου ή κόκκινου. Και οι δύο φυλές έχουν μαύρο ρύγχος που ξανοίγει σταδιακά προς τα σκούρα καστανά μάτια που τονίζονται από σκούρα περιγράμματα και ρυτιδωμένα φρύδια. Τα αυτιά έχουν σχήμα V. Η ουρά ξεκινά από ψηλά και φέρεται ίσια ή σχηματίζει καμπύλη. Τα πόδια είναι μεγάλα και στρογγυλά με μαύρα νύχια. Ο θώρακας είναι μυώδης και βαθύς.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 10 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Αφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται βαθμολόγηση της κατ΄ ισχίον άρθρωσης καρδιακές παθήσεις και προβλήματα στους οφθαλμούς στα Μπουλ Μαστίφ

ΥΨΟΣ Μαστίφ 70-76 εκατοστά· Μπουλ Μαστίφ 63-68 εκατυστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCΙ, ΚC