Μπέντλινγκτον Τέρριερ, φυλές σκύλων
Μπέντλινγκτον Τέρριερ

Στο παρελθόν η φυλή ήταν γνωστή με την ονομασία Νορθάμπερλαντ Φοξ Τέρριερ και χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι βλαβερών ζώων και λαγών. Χάρη στα κυνηγετικά της προσόντα, προτιμήθηκε από τους λαθροκυνηγούς και κέρδισε τη φήμη του σκύλου των τσιγγάνων. Από τις αρ­χές του 20ου αιώνα η κομψότητα της αναγνωρίστηκε ευ­ρέως και σήμερα, είναι βασικά κατοικίδιος σκύλος.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Μπέντλινγκτον Τέρριερ είναι ήσυχος και πολύ θαρρα­λέος σκύλος, που πλησιάζεται εύκολα. Μολονότι διατη­ρεί αρκετά ανεπτυγμένο το κυνηγετικό του ένστικτο, γί­νεται ένα εξαιρετικό οικογενειακό κατοικίδιο και τρυφε­ρό με τα παιδιά. Είναι διασκεδαστικός και έτοιμος για παιχνίδια. Για να προστατεύσει τους αγαπημένους του, ε­νεργεί γρήγορα.

Περιγραφή

Το χαρακτηριστικό τρίχωμα του Τέρριερ είναι πυκνό, αλ­λά όχι σκληρό. Έχει την τάση να σχηματίζει σπείρες, ι­διαίτερα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Τα σχεδόν τριγωνι­κά μάτια είναι εκφραστικά, μικρά, σκούρα και λαμπερά. Τα αυτιά είναι μέσου μεγέθους, ξεκινούν χαμηλά και πέ­φτουν επίπεδα στα μάγουλα. Η μέσου μεγέθους ουρά εί­ναι παχιά στη ρίζα και λεπταίνει σταδιακά. Τα πόδια εί­ναι μεγάλα, με παχιά, καλά κλεισμένα πέλματα. Η ράχη σχηματίζει μία φυσική καμπύλη, ο θώρακας είναι ευρύς και οι πλευρές επίπεδες.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Οφθαλμολογική εξέταση σε κουτά­βια και γονείς· κληρονομικές παθήσεις ήπατος

ΥΨΟΣ 41 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC