Μπισόν Φριζέ, φυλές σκύλων
Μπισόν Φριζέ

Κάποτε ήταν γνωστός με το όνομα Σκύλος της Τενερίφης, λόγω της θεωρίας σύμφωνα με την οποία ήρθε στη Μεσόγειο από τα Κανάρια Νησιά το 14ο αιώνα. Σήμερα η φυλή θεωρείται γαλλική. Μετά από πολλές συζητήσεις, η φυλή απέκτησε το σημερινό γαλλικό όνομα, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ο μικρόσωμος σκάλος διακρίνεται για τη χαρούμενη και σίγουρη αντιμετώπιση της ζωής, ιδιότητα που του επιτρέπει να προσαρμόζεται στις πιο ποικίλες καταστάσεις. Συμπεριφέρεται ευγενικά στα παιδιά, είναι παιχνδιάρης και τρυφερός. Η φυλή κουρεύεται με τρόπο ώστε το κεφάλι αποκτά σχήμα χρυσάνθεμου. Απαιτεί εντατική περιποίηση και τακτικό κούρεμα.

Περιγραφή

Το χαρακτηρισπκό φούσκωμα στο τρίχωμα οφείλεται στο σπειροειδή κατσαρό μανδύα, που καλύπτει ένα μαλακό, παχύ υπομανδύα. Το τρίχωμα είναι λευκό και η διατήρηση του απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Τα μάτια είναι σκούρα και στρογγυλά με μαύρο περίγραμμα. Τα αυτιά, που καλύπτονται με άφθονο τρίχωμα, πέφτουν κοντά στο κεφάλι και ανορθώνονται όταν ο σκύλος βρίσκεται σε εγρήγορση. Η ουρά σχηματίζει καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα συμπαγή, στρογγυλά πόδια έχουν μαύρα νύχια. Ο ρωμαλέος κορμός είναι ορθογώνιος και ο θώρακας καλά ανεπτυγμένος.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Ελάχιστη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 23-28 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, ΚΟ