Μπορζόι, φυλές σκύλων
Μπορζόι

Ο κάποτε κυνηγός λύκων της Ρωσικής αριστοκρατίας, το ψηλόλιγνο Μπορζόι διατηρεί την αριστοκρατική του κοφότητα και εμφάνιση. Διαδόθηκε στη Βρετανία, όταν ο Τσάρος δώρισε σκύλους της φυλής αυτής στη Βασίλισσα Αλεξάνδρα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ένα χαριτωμένο λαγωνικό, με λειότριχο, περήφανο κεφάλι και μακρύ ρύγχος. Αυτή η φυλή είναι γνωστή για την ταχύτητα και την ευελιξία της. Τα Μπορζόι χρειάζονται χώρο και άφθονη άσκηση, και δεν αντέχουν τον περιορισμό. Συνεσταλμένος και εκ φύσεως ευγενικός, ο σκύλος αυτός είναι τρυφερός με τους ιδιοκτήτες του και απολαμβάνει την προσοχή. Όπως οι περισσότερες φυλές, το Μπορζόι ανταποκρίνεται καλύτερα σε λιγότερο επιθετικά ή άτακτα παιδιά.

Περιγραφή

Το λείο, κυματιστό τρίχωμα του Μπορζόι χρειάζεται συστηματική περιποίηση και καλλωπισμό. Το χρώμα του τριχώματος μπορεί να είναι ανάμικτο, αλλά το λευκό με σκουρότερες καλά διαχωρισμένες περιοχές είναι το συνηθέστερο. Η βοστρυχοειδής χαίτη στο λαιμό προσδίδει στο ισχνό σώμα μία πιο γεμάτη όψη. Τα Μπορζόι έχουν σκούρα, ελαφρά τριγωνικά μάτια με έξυπνη έκφραση. Τα μικρά αυτιά φέρονται ψηλά και προς τα πίσω. Η ουρά είναι χαριτωμένη και με άφθονο τρίχωμα, ενώ τα πόδια είναι μακριά και αψιδωτά, όπως του λαγού. Η ράχη είναι ελαφρά κυρτή και οστεώδης. Τα δάκτυλα είναι καμπυλωτά και καλοσχηματισμένα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 10 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 68-74 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC