Μπουβιέ της Φλάνδρας, φυλές σκύλων
Μπουβιέ της Φλάνδρας

Το όνομα του σκύλου σημαίνει “οδηγός Βοοειδών” και πρόκειται πράγματι για την αρχική εργασία του Μπουβιέ στη Φλάνδρα, περιοχή του Βελγίου. Αποτελεί έναν από τους πιο επιδέξιους σκύλους βοοειδών στη Δυτική Ευρώπη. Η ικανότητα φύλαξης του Μπουβιέ οδήγησε σχεδόν στην εξαφάνιση του, καθώς υπέστη σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η προσεκτική αναπαραγωγή διασφάλισε την επιβίωση του τη δεκαετία του 1920. Σήμερα είναι δημοφιλής αστυνομικός σκύλος σε πολλές χώρες· χρησιμοποιείται επίσης ως σκύλος φύλαξης, οδηγός και ιχνηλάτης.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Μπουβιέ της Φλάνδρας είναι εξαιρετικός σκύλος φύλαξης, καλός κατοικίδιος φύλακας και ευγενικός με τα παιδιά όταν μεγαλώνει μαζί τους. Είναι αξιοσημείωτα ευκίνητος για το μέγεθος του. Ευφυής και ζωηρός, είναι επίσης συνετός και πιστός.

Περιγραφή

Έχει ένα παχύ, σκληρό και αχτένιστο τρίχωμα, με τραχύ μανδύα και λεπτό, χνουδωτό υπομανδύα. Τα σκούρα, ζωηρά μάτια κοιτάζουν ερευνητικά κάτω από πυκνά φρύδια. Τα αυτιά είναι τριγωνικά και κόβονται στην Αμερική και σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης. Η ουρά κόβεται κοντή. Τα μικρά, συμπαγή, στρογγυλά πόδια έχουν παχιά, σκληρά πέλματα. Ο ορθογώνιος κορμός είναι κοντός και συμπαγής, έχει το ίδιο ύψος και μήκος. Ο θώρακας φτάνει στο επίπεδο των αγκώνων.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται εξέταση της κατ’ ισχίσν άρθρωσης

ΥΨΟΣ 59-68 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, KC