Μπόρντερ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Μπόρντερ Τέρριερ

Το Μπόρντερ Τέρριερ αναπτύχθηκε στα σύνορα Αγγλίας και Σκωτίας. Χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι δίπλα στα λαγωνικά και την ονομασία του την οφείλει στα Μπόρντερ Φοξ Χάουντ με τα οποία συνεργάστηκε.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο, μικρόσωμο σκύλο. Το ισχυρό του ένστικτο μπορεί να τον οδηγήσει στο να αναλάβει μόνος ιδιωτικές κυνηγετικές αποστολές- προσέξτε λοιπόν την περίφραξη του σπιτιού. Το Μπόρντερ Τέρριερ έχει θαυμαστή αντοχή και λέγεται ότι μπορεί να παραβγεί ένα άλογο. Αποτρέφτε το σκύλο σας από καυγάδες, αλλιώς δεν θα μπορείτε να τον ελέγξετε. Παρότι είναι τρυφερός, δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Είναι πολύ εργατικός, και γίνεται καλό οικογενειακό κατοικίδιο.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι τραχύ και εφαρμόζει σφιχτά στην επιδερμίδα. Έχει μαλακό υπομανδύα. Τα μάτια είναι σκούρα με τρυφερή έκφραση. Τα αυτιά είναι μικρά, σχήματος V και πέφτουν προς τα εμπρός κοντά στα μάγουλα. Η ουρά είναι εκ φύσεως κοντή, αρκετά παχιά στη Βάση και καταλήγει σε αιχμή. Πρέπει να ξεκινά από ψηλά και να κινείται χαρούμενα. Δεν πρέπει να σχηματίζει στροφή πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μικρά, με χοντρά πέλματα. Οι πλευρές κατευθύνονται προς τα πίσω, δεν εκτείνονται όμως προς τα έξω.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Περιστασιακά προβλήματα στη ράχη

ΥCΟΣ 25-35 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC