Ντάκσχουντ, φυλές σκύλων
Ντάκσχουντ

Είναι περισσότερο γνωστό σαν “λουκάνικο”. Ντακς σημαίνει ασβός στα γερμανικά, και ο σκύλος αυτός χρησιμοποιήθηκε για να διώχνει ασβούς από ης υπόγειες φωλιές τους. Υπάρχουν εννέα τύποι: ο μικρός, ο μέτριος και ο νάνος με κοντό, μακρύ ή σκληρό τρίχωμα.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Όλες οι ποικιλίες είναι έξυπνες και ζωηρές, με δυνατή προσωπικότητα. Η μακριά ράχη του Ντάκσχουντ προκαλεί πολλά προβλήματα, γι’αυτό πρέπει να περιορίσει ορισμένες δραστηριότητες, όπως να ανεβαίνει σκάλες. Επίσης, η αύξηση Βάρους καταπονεί τη ράχη, εμποδίστε επομένως την πολυφαγία. Αυτή η θαρραλέα και τολμηρή φυλή γίνεται ένα υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο. Τα Μακρυτριχα Ντάκσχουντ είναι πιο ανεξάρτητα, ενώ τόσο τα Σκληρότριχα όσο και τα Κοντότριχα Ντάκσχουντ είναι τρυφερά.

Περιγραφή

Το τρίχωμα ποικίλλει ανάλογα με τους τύπους. Τα Κοντότριχα έχουν πυκνό, κοντό και λείο τρίχωμα, ενώ τα Μακρύτριχα μαλακό και ίσιο ή ελαφρά κυματιστό. Τα Σκληρότριχα έχουν κοντό, Ισιο και Τραχύ τρίχωμα, με πυκνό εσωτερικό τρίχωμα. Τα αμυγδαλόσχπμα μάτια έχουν μέσο μέγεθος. Τα αυτιά είναι λίγο πεταχτά, αλλά δεν φέρονται πολύ προς τα εμπρός. Τα οπίσθια πόδια είναι μικρότερα και στενότερα από τα πρόσθια. Η ουρά πρέπει να φέρεται χαμηλά ή στο ίδιο ύφος με τη ράχη. Ο κορμός είναι μακρύς και μυώδης, ενώ η ράχη ίσια.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Κοντότριχο και Σκληρότριχο περιορισμένη· Μακρύτριχο πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικά

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Προβλήματα στη ράχη. Οφθαλμολογική εξέταση στους μακρύτριχους νάνους

ΥΨΟΣ Νάνος 18 εκατοστά· Μέτριο μέγεθος 23 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC