Ντάντι Ντίνμοντ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Ντάντι Ντίνμοντ Τέρριερ

Το όνομα του προέρχεται από το μυθιστόρημα Guy Mannemig του Sir Walter Scott, όπου εμφανίζεται αυτός ο ζωηρός μικρόσωμος σκύλος. Νωρίτερα ήταν γνωστός σαν Μάσταρντ ή Πέπερ. Πρόκειται για ένα από τα πα­λαιότερα βρετανικά Τέρριερ και χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη βόρειο Αγγλία για το κυνήγι ασβών.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Αξιοπρεπής και ευφυής. Το ανεξάρτητο πνεύμα του ση­μαίνει ότι δεν εκπαιδεύεται εύκολα, αλλά γίνεται ένα κα­λό κατοικίδιο. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να κερδίσει το σεβα­σμό του, για να εισπράξει τα μέγιστα από το θαρραλέο αυ­τό σκύλο. Είναι πιστός και αφοσιωμένος συνήθως σε ένα άτομο.

Περιγραφή

Έχει κατσαρό μανδύα με μαλακό υπομανδύα. Υπάρχουν δύο χρωματισμοί: το μουσταρδί, που κυμαίνεται από αχνό φαιοκίτρινο έως έντονο καστανόχρυσο με μία υπόλευκη τούφα στην κορυφή της κεφαλής, και το χρώμα του τηπε-ριού, που εκτείνεται από αχνό αργυρό έως μπλε-μαύρο με μία αργυρόλευκη τούφα στην κορυφή της κεφαλής. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και σκούρα καστανά. Τα αυτιά φέρονται προς τα πίσω, μακριά το ένα από το άλλο και χαμηλά στα μάγουλα. Η ουρά έχει μήκος 20-25 εκατο­στά, με μία ελαφριά καμπύλη. Τα πρόσθια πόδια είναι μι­κρότερα από τα οπίσθια. Ο κορμός είναι μακρύς και ρωμα­λέος, με στρογγυλές πλευρές. Η ράχη βρίσκεται χαμηλό­τερα από τους ώμους, σχηματίζει μία ελαφριά καμπύλη προς τα κάτω και μία καμάρα πάνω από τη λεκάνη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται οφθαλμολογική εξέταση- προβλήματα στη ράχη

ΥΨΟΣ 24 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC. CKC, FCI, KC