Ντηρχάουντ, φυλές σκύλων
Ντηρχάουντ

Το Ντηρχάουντ είναι ένας σκύλος εργασίας με μεγάλη ιστορία. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε οτο κυνήγι στα Χάιλαντς της Σκωτίας και πολλοί πίνακες απεικονίζουν αυτήν την όμορφη φυλή στα πόδια των ευγενών αφεντικών της. Η χρήση της κυνηγετικής καραμπίνας περιόρισε τον πληθυσμό των Ντηρχάουντ, χάρη όμως στον ενθουσιασμό των εκτροφέων αυτός ο αριστοκρατικός σκύλος υπάρχει ακόμη.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Ντηρχάουντ έχει τόση δύναμη που μπορεί να ρίξει κάτω ένα ελάφι, ωστόσο είναι αρκετά ευγενικό και γίνεται ένα εξαιρετικό κατοικίδιο. Απαιτείται άφθονη άσκηση και επιτήρηση όταν βρίσκεται κοντά σε ζώα. Ευγενικός, τρυφερός, στοργικός και αφοσιωμένος, αυτός ο σκύλος έχει ελάχιστα ελαττώματα.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι ελαφρά κατσαρό και τραχύ. Τα μάτια πρέπει να είναι σκούρα με μαύρο περίγραμμα. Τα αυτιά ξεκινούν ψηλά και είναι διπλωμένα, ανεξάρτητα με το αν ο σκύλος ηρεμεί ή βρίσκεται σε εγρήγορση, και σε αντίθεση με το υπόλοιπο τρίχωμα είναι μαλακά και στιλπνά. Ο θώρακας πρέπει να είναι βαθύς και η λεκάνη καμπυλωτή, πέφτοντας χαλαρά έως τη ουρά, η οποία είναι μακριά, λεπταίνει στην άκρη και απέχει μόνο 2,5 εκατοστά από το έδαφος· πρέπει να σχηματίζει καμπύλη όταν ο σκύλος κινείται. Τα πόδια είναι συμπαγή και με καλές αρθρώσεις.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 12 χρόνια

ΑΣKHΣH Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 71-76 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC