Νόρφολκ και Νόρουϊτς Τέρριερ, φυλές σκύλων
Νόρφολκ και Νόρουϊτς Τέρριερ

Η κυριότερη διαφορά μεταξύ των δύο φυλών είναι τα χαρακτηριστικά αυτιά τους· το Νόρουϊτς Τέρριερ με τα όρθια αυτιά και το Νόρφολκ Τέρριερ με τα πεσμένα αυτιά αποτελούν ξεχωριστές φυλές στη Μεγάλη Βρετανία από το 1964.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Και οι δύο φυλές είναι επίμονες, σχεδόν πεισματάρικες, και δραστήριες. Έχουν παρόμοιο χαρακτήρα, και παρότι πρόκειται για δύο από τα μικρότερα Τέρριερ, είναι ικανά να γαυγίσουν πολύ δυνατά όταν υπάρχει ανάγκη. Σε γενικές γραμμές, τα δύο Τέρριερ είναι Βολικά, ήσυχα και γίνονται χαρούμενα, ζωηρά κατοικίδια. Παρά την παιχνιδιάρικη και πονηρή φύση τους, μαθαίνουν γρήγορα και ανταποκρίνονται καλά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Περιγραφή

Τα δύο Τέρριερ έχουν ένα φυσικό, ελαφρά ψαλιδισμένο τρίχωμα, που χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και χτένισμα και τράβηγμα του παλιού τριχώματος. Το χρώμα είναι φλογερό κόκκινο, μαύρο και καστανόχρυσο ή, σπανιότερα, ψαρό. Το τρίχωμα είναι τραχύ και ίσιο με όμορφα, σαν τούφες μουστάκια και φρύδια. Τα μάτια είναι ωοειδή, τοποθετημένα βαθιά, σκούρα και σπινθηροβόλα. Οι ουρές φέρονται ψηλά και κόβονται συχνά. Τα πόδια είναι μικρά και στρογγυλά. Και οι δύο φυλές είναι κοντές, γεροδεμένες και ευρείες. Παρόλ’αυτά καταφέρνουν να είναι ευκίνητες και σταθερές.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ (μέσο) 25,5 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC