Οτερχάουντ, φυλές σκύλων
Οτερχάουντ

Μία από τις παλαιότερες καταγεγραμμένες Αγγλικές φυ­λές, το Οτερχάουντ λατρεύει το νερό και χρησιμοποιήθη­κε σε αγέλες για να τραβά και να βγάζει απ’ αυτό Βίδρες.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Ένα σκληρό, μαλλιαρό, αξιαγάπητο λαγωνικό, έχει ανε­ξάρτητο πνεύμα και η ασυγκράτητη φύση του πρέπει να ελέγχεται από ιδιοκτήτη με πυγμή. Ακόμη και αν ασκεί­ται αρκετά, δεν είναι ίσως το ιδανικότερο κατοικίδιο για το ιδιοκτήτη που φροντίζει πολύ το σπίτι του. Επιπλέον είναι πολύ θορυβώδης και έχει δυνατό γαύγισμα. Σε σύ­γκριση με τα περισσότερα λαγωνικά, είναι mo ήρεμος και ευχάριστος, ακόμη και με τα μικρά παιδιά· ανέχεται τους άλλους σκύλους και σε γενικές γραμμές είναι φιλικός.

Περιγραφή

Το Οτερχάουντ έχει αδιάβροχο υπομανδύα και μακρύ, τραχύ μανδύα, που μπορεί να έχει οποιοδήποτε από τους χρωματισμούς των λαγωνικών: ενιαίος χρωματισμός, αχυ-ρένιο, αμμώδες ερυθροκίτρινο, κόκκινο, ψαρό ή μπλε. Τα λαμπερά, Βαθιά τοποθετημένα μάτια ποικίλουν σε χρώμα ανάλογα με το χρώμα του τριχώματος, και τα μα­κριά, κρεμαστά αυτιά σχηματίζουν μία πτυχή προς τα έσω κοντά στο μάγουλο. Είναι μεγαλόσωμος, με βαρύ σκελε­τό, ευρεία ράχη και βαθύ θώρακα· πρέπει να ορθώνει την ουρά του καθώς κινείται, ποτέ όμως’ η ουρά δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη ράχη. Τα μεγάλα, στρογγυλά πόδια του είναι ελαφρά υμενώδη, κάτι που διευκολύνει την εργασία στο νερό.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 10-11 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνιστάται εξέταση της κατΊσχίον άρθρωσης

ΥΨΟΣ 60-67 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC