Ουΐπετ, φυλές σκύλων
Ουΐπετ

Απόγονος του Γκρεϋχάουντ με αίμα Τέρριερ, το Ουΐπετ χρησιμοποιήθηκε αρχικά για αγώνες και κυνήγι λαγών στη βόρεια Αγγλία.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Η ισχνή και λεπτεπίλεπτη εμφάνιση του Ουΐπετ είναι απατηλή. Πρόκειται για μικρόσωμο σκύλο, αλλά η φυλή αναπτύχθηκε ταχύτατα και είναι εξίσου γρήγορο με το Γκρεϋχάουντ. Είναι καθαρό, έχει καλή συμπεριφορά και γίνεται ένα εξαίρετο οικογενειακό κατοικίδιο, αντέχει ακόμη και τη γάτα του σπιτιού, όχι όμως και τις ξένες, θαρραλέο και δραστήριο στο κυνήγι, το Ουΐπετ χρειάζεται άφθονη άσκηση, αλλά είναι αρκετά ευχαριστημένο με την σπιτική ζωή. Τα Ουΐπετ μπορεί να είναι νευρικά με τα ζωηρά παιδιά, συνήθως όμως καλοδέχονται την προσοχή της οικογένειας και των ξένων.

Περιγραφή

Το πολύ κοντό, λεπτό τρίχωμα καθαρίζεται και βουρτσίζεται εύκολα. Έχει ενιαίο χρώμα ή ανάμικτους χρωματισμούς: φαιοκίτρινο, ραβδωτό, μπλε ή μαύρο, συνήθως με λευκό. Η ουρά είναι μακριά και λεπταίνει ελαφρά καταλήγοντας σε μία απαλή καμπύλη. Τα πόδια είναι πολύ συμμετρικά με παχιά πέλματα. Τα ωοειδή μάτια είναι σκούρα και τα μικρά αυτιά σε σχήμα τριαντάφυλλου φέρονται όρθια προς τα πίσω. Πρόκειται για μία μοναδικά λιπόσαρκη φυλή, με βαθύ θώρακα που δίνει άπλετο χώρο στην καρδιά.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 44-57 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC