Ουέστ Χάιλαντ Ουάιτ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Ουέστ Χάιλαντ Ουάιτ Τέρριερ

Για πολλά χρόνια η προτίμηση των Σκώτων κυνηγών. Ο σκύλος αυτός είναι ένας ικανός κυνηγός αρουραίων. Το “Όοέστι”, όπως είναι κοινώς γνωστό, είναι αναμφίβολα ένα από τα δημοφιλέστερα Τέρριερ, κυρίως λόγω της η­ρεμίας και της ευφυΐας του. Παρότι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές κατοικίδιο, χρησιμοποιείται ακόμη ως σκύλος εργασίας σε μερικά αγροκτήματα, και αποτελεί το σκύλο επιλογής για το διάσημο βρετανικό κυνήγι αλεπούδων.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Ουέστι είναι ένας δραστήριος μικρόσωμος σκύλος, αλλά απολαμβάνει την άνεση. Προσαρμόζεται στη ζωή της πόλης, προτιμά όμως την εξοχή. Λατρεύει τη διασκέ­δαση, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό σύντροφο των παιδιών στο παιχνίδι. Ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση και πόθο για ζωή, μπορεί να γίνει σκολταλιάρης. Συνανα­στρέφεται καλά με τους άλλους σκύλους και λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά.

Περιγραφή

Ο μανδύας είναι σκληρός, ίσιος, και ο υπομανδύας μαλα­κός και ζεστός. Τα μάτια είναι σκούρα και απέχουν αρκε­τά μεταξύ τους. Τα αυτιά είναι όρθια και μυτερά. Η ουρά έχει μήκος 12,5-15 εκατοστά και φέρεται ζωηρά, όχι ό­μως πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι δυνατά με γερά πέλματα, και τα πρόσθια πόδια είναι μεγαλύτερα από τα οπίσθια. Ο κορμός είναι συμπαγής με βαθύ θώρακα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Παθήσεις οφθαλμών και ξηροδερμία, νόσος Legg-Perthe

ΥΨΟΣ 28 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC