Ουαλικός Τέρριερ, φυλές σκύλων
Ουαλικός Τέρριερ

Ο Ουαλικός Τέρριερ μοιάζει πολύ με το Λέικλαντ Τέρ­ριερ, με το οποίο ίσως είχαν κοινούς προγόνους. Η φυ­λή κατάγεται από τη Βόρειο Ουαλία το 18ο αιώνα, ενώ ο άμεσος προγονός του είναι το εξαφανισμένο σήμερα μαύ­ρο και καστανόχρυσο Τέρριερ. Ο Σκληρότριχος Φοξ Τέρ­ριερ συνέβαλε ίσως στην εμφάνιση του Ουαλικού Τέρ­ριερ.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Θαρραλέος και δραστήριος, ο Ουαλικός Τέρριερ είναι έ­νας χαρούμενος, εύκολος, τρυφερός και ευφυής σκύλος. Είναι ατρόμητος και έχει ανταγωνιστική φύση. Λιγότερο θορυβώδης από πολλά Τέρριερ, δεν είναι τόσο θερμόαι­μος. Πιστός, υπάκουος σκύλος, εκπαιδεύεται εύκολα, τα πάει καλά με τους ανθρώπους και γίνεται καλό κατοικί­διο. Δένεται στενά με την οικογένεια, αλλά είναι επιφυ­λακτικός με τους ξένους. Το τρίχωμα χρειάζεται να τρα­βιέται δύο ή τρεις φορές το χρόνο ή και συχνότερα ανά­λογα με την κατάσταση του.

Περιγραφή

Το άφθονο, σκληρό και τραχύ τρίχωμα είναι μαύρο και καστανόχρυσο ή γκριζόμαυρο και καστανόχρυσο. Τα μι­κρά, σκούρα μάτια είναι πολύ εκφραστικά, και τα μικρά αυτιά σχήματος V φέρονται προς τα εμπρός, κοντά στα μάγουλα. Η ουρά είναι καλά τοποθετημένη, αλλά δεν κι­νείται με ευθυμία. Τα πόδια είναι μικρά, στρογγυλά και γατίσια. Η ράχη είναι κοντή και η λεκάνη γεροδεμένη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Μερικά προβλήματα στους οφθαλμούς

ΥΨΟΣ 39 εκατοστά μέγιστο

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC