πίνσερ νάνος, φυλές σκύλων

Πίνσερ Νάνος

Η φυλή εξελίχθηκε από το μεγαλόσωμο, λειότριχο Πίνσερ και κατάγεται από τη Γερμανία. Αναγνωρίσθηκε στη Γερμανία το 1895 και διαδόθηκε σε άλλες χώρες τη δεκαετία του 1920. Στη Γερμανία είναι γνωστή σαν “Πίνσερ Ζαρκάδι”, λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας της με το ζαρκάδι. Το μικρόσωμο Πίνσερ αναπτύχθηκε με σκοπό τις εκθέσεις και είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Παρότι δεν συγγενεύει στενά με το Ντόμπερμαν Πίνσερ, αυτός ο μικρόσωμος σκύλος έχει μεγάλη ομοιότητα με τη μεγαλόσωμη φυλή. Χάρη στο ζωντανό πνεύμα και την οξεία ακοή, το Πίνσερ Μινιατούρα αποτελεί ένα θαυμάσιο φύλακα που απολαμβάνει το γαύγισμα. Αυτός ο περήφανος σκύλος έχει πάθος με το κυνήγι. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και είναι υπάκουος εάν εκπαιδευτεί σωστά.

Περιγραφή

Το λείο, κοντό και γυαλιστερό τρίχωμα είναι μαύρο, μπλε ή σοκολατί, με περιοχές καστανόχρυσου χρώματος στα μάγουλα. Τα μάτια είναι μαύρα και ελαφρά λοξά. Τα αυτιά είναι μικρά, ξεκινούν ψηλά και είναι είτε όρθια είτε πεσμένα. Η ουρά φέρεται ψηλά και συνήθως κόβεται. Τα πόδια είναι κοντά, με σκούρα νύχια. Οι πλευρές πρέπει να είναι βαθιές, οι γλουτοί καλά ανεπτυγμένοι. Η ευθεία ράχη κλίνει προς τα πίσω.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 14 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Εξάρθωση επιγονατίδας

ΥΨΟΣ 25,5-30 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI, ΚC