Παπιγιόν, φυλές σκύλων
Παπιγιόν

Η φυλή υπάρχει περίπου 700 χρόνια, και διαδόθηκε ευρέως στην Ευρώπη το 16ο αιώνα, όταν έγινε δημοφιλής σε πολλές βασιλικές οικογένειες. Αναπτύχθηκε από το ίδιο σπανιέλ με το Κινγκ Τσαρλς.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το όνομα Παπιγιόν δόθηκε στη φυλή, λόγω των όρθιων κροσσωτών αυτιών της που μοιάζουν με φτερά πεταλούδας. Είναι κομψός αλλά ανθεκτικός σκύλος, λατρεύει την άσκηση. Εξυπνος, φιλικός και ζωηρός, ζηλεύει ενδεχομένως τους ξένους. Δένεται πολύ με τους ιδιοκτήτες και χρειάζεται πολύ την ανθρώπινη συντροφιά.

Περιγραφή

Το άφθονο, μακρύ, στιλπνό τρίχωμα είναι ίσιο και δεν έχει υπομανδύα. Η φυλή έχει λευκό χρωματισμό, με διαχωρισμένες περιοχές οποιουδήποτε χρώματος εκτός του συκωτιού. Τα σκούρα, στρογγυλά μάτια έχουν σκούρο περίγραμμα και βρίσκονται χαμηλά στο πρόσωπο. Τα πολύ μεγάλα αυτιά καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα σαν κρόσσια και είναι στρογγυλά. Είναι ευκίνητα και όταν είναι όρθια πρέπει να σχηματίζουν μία γωνία 45 μοιρών με το κεφάλι. Η μακριά κροσσωτή ουρά συστρέφεται πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μακριά και γατίσια, με τούφες τριχώματος μεταξύ των δακτύλων. Ο κορμός είναι αρκετά μακρύς, με επίπεδη ράχη και ελαφρά αψιδωτή κοιλιακή χώρα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 16 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Προβλήματα στα γόνατα

ΥΨΟΣ 20-28 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CKC, FCΙ, ΚC