Πεκινουά, φυλές σκύλων
Πεκινουά

Η φυλή αυτή έχαιρε τέτοιας εκτίμησης από τις κινεζικές αυτοκρατορικές δυναστείες, ώστε απαγορευόταν στους κοινούς ανθρώπους να έχουν Πεκινουά. Όταν ο δυτικός στρατός εισέβαλε στο παλάτι στο Πεκίνο το 1860, πέντε σκύλοι μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη σαν λάφυρα πολέμου. Αυτοί ήταν οι πρόγονοι της σύγχρονης φυλής.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Πεκινουά έχει το κατάλληλο μέγεθος για να το κουβαλάτε μαζί σας. Ωστόσο, του αρέσει η άσκηση, είναι ζωηρό και σκανταλιάρικο. Σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία, αυτή η αρχαία φυλή ήταν γόνος λιονταριού και σκιουροπιθήκου· με τη χαίτη και την ατρόμητη φύση του, ο σκύλος αυτός έχει κάποιες ομοιότητες με το λιοντάρι και υπερασπίζει τον εαυτό του όταν αδικείται. Μπορεί να γίνει πεισματάρης και χρειάζεται υπομονή.

Περιγραφή

Το μακρύ, ίσιο τρίχωμα, που χρειάζεται εντατικό καλλωπισμό για να διατηρείται σε καλή κατάσταση, σχηματίζει μία πυκνή χαίτη. Πολλοί χρωματισμοί είναι αποδεκτοί, από κόκκινο και πυρόξανθο ραβδωτό έως μαύρο και παρδαλό με μπαλώματα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκούρα και λαμπερά. Τα αυτιά σε σχήμα καρδιάς καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα και φέρονται παράλληλα προς το κεφάλι. Η πλούσια σε τρίχωμα ουρά εκφύεται ψηλά και σχηματίζει μικρή καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μεγάλα και πλατιά και τα πρόσθια πόδια στρέφονται ελαφρά προς τα έξω. Ο κορμός έχει σχήμα αχλαδιού, με ευρύ, κοντό θώρακα και σαφή μέση.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 15 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Ελάχιστη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Περιστασιακά προβλήματα στη ράχη, τους οφθαλμούς και την άνω αναπνευστική οδό

ΥΨΟΣ 18 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, CFC, ΚC