πομεράνιαν, φυλές σκύλων
Πομεράνιαν

Απόγονος των αρκτικών φυλών για την έλξη ελκήθρων, αυτός ο σκύλος τύπου Σπιτς κατάγεται από την Πομερανία της Γερμανίας. Αναπτύχθηκε στη Βρετανία στα τέλη του 19ου αιώνα κατ έγινε γρήγορα δημοφιλής. Είναι θαυμάσια συντροφιά.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Αυτός ο σκύλος, που μοιάζει στο πρόσωπο με αλεπού, έχει έντονη προσωπικότητα μέσα σε μικρό σώμα. Μικρόσωμος και δυνατός, είναι πολύ θορυβώδης, αλλά χάρη σε μία συστηματική εκπαίδευση μπορεί να γίνει πιο ήρεμος. Το τρίχωμα χρειάζεται έντονη περιποίηση. Είναι δραστήριος και έντονα εξωστρεφής. Τρυφερός και πιστός, γίνεται καλό κατοικίδιο, ίσως όμως δεν είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι ευχαριστημένος ρε σύντομους περιπάτους και παιχνίδια, αλλά μπορεί να διανύσει και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Περιγραφή

Το Πομεράνιαν έχει ένα απαλό, χνουδωτό υπομανδύα και ένα μακρύ, ίσιο μανδύα, ιδιαίτερα άφθονο γύρω από το λαιμό, στους ώμους και το θώρακα. Αποδεκτό είναι το ενιαίο μαύρο, λευκό, καστανό, ανοιχτό μπλε, έντονο πορτοκαλί, κρεμ, χρώμα κάστορα. Τα μάτια είναι ελαφρά ωοειδή, λαμπερά και σκούρα. Τα αυτιά είναι μικρά και ανορθωμένα. Η ουρά ξεκινά από ψηλά και φέρεται πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μικρά και γατίσια. Ο κοντός, συμπαγής κορμός είναι συμμετρικός, με βαθύ θώρακα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Περιστασιακά προβλήματα στην επιγονατίδα

ΥΨΟΣ (μέσο) 20 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCΙ, ΚC