Ροτβάιλερ, φυλές σκύλων
Ροτβάιλερ

Στη μακρά σταδιοδρομία του ως σκύλος εργασίας, το Ροτβάιλερ υπήρξε κυνηγός αγριογούρουνων, φύλακας, οδηγός βοοειδών στην αγορά και αστυνομικός σκύλος. Το όνομα του σκύλου προέρχεται από την πόλη Ροτβάιλ στη νότιο Γερμανία, τόπο καταγωγής της φυλής πριν από αρκετούς αιώνες.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Ροτβάιλερ έχει καλό χαρακτήρα, είναι πιστός και πειθήνιος, αφοσιώνεται στην οικογένεια του. Είναι εκπληκτικά ήρεμος, παρά τη ρωμαλέα και επιβλητική παρουσία του. Ωστόσο, εάν δεχτεί πρόκληση, μπορεί να γίνει τρομαχτικός. Δραστήριος σκύλος, απολαμβάνει κάθε είδους σκληρή άσκηση. Δεν εκπαιδεύεται εύκολα και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Δεν είναι η κατάλληλη φυλή για άπειρους ιδιοκτήτες. Έχει έμφυτο ένστικτο φύλακα.

Περιγραφή

Ο μανδύας του Ροτβάιλερ είναι τραχύς και ίσιος και πάντα μαύρος, με περιοχές καστανόχρυσου έως ερυθροκάστανου (μαονί) χρώματος. Τα σκούρα μαύρα, αμυγδαλόσχημα μάτια δεν πρέπει να σχηματίζουν σακούλες στα βλέφαρα. Τα αυτιά πέφτουν ίσια και κοντά στα μάγουλα. Η ουρά του Ροτβάιλερ φέρεται οριζόντια, σηκώνεται όμως ελαφρά όταν βρίσκεται σε εγρήγορση. Τα πόδια έχουν δυνατά, καλοσχηματισμένα καμπυλωτά δάκτυλα· τα οπίσθια πόδια είναι μεγαλύτερα από τα πρόσθια. Ο συμπαγής, ρωμαλέος κορμός έχει ένα βαθύ και ευρύχωρο θώρακα. Η ράχη πρέπει να είναι ίσια και ελαφρά επικλινής.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 10 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Παθήσεις οφθαλμών, δερμοειδείς κύστεις

ΥΨΟΣ 58-69 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCI., KC