Σταφορντσάιρ Μπουλ Τέρριερ, φυλές σκύλων
Σταφορντσάιρ Μπουλ Τέρριερ
american staffordshire terrier

Διασταύρωση μεταξύ Μπουλντόγκ και Τέρριερ, το Σταφορντσάιρ συγχέεται συχνά με τους σκύλους τύπου Πιτ Μπουλ. Το θάρρος και η φιλική του διάθεση τον έχουν καταστήσει δημοφιλές κατοικίδιο, παρά το ότι ανατράφηκε για να λαμβάνει μέρος σε κυνομαχίες. Η αμερικανική εκδοχή είναι μεγαλύτερη και ψηλότερη.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Τα Σταφορντσάιρ Μπουλ Τέρριερ είναι εξαίρετοι σκύλοι φύλαξης. Προτιμούν τους ανθρώπους και δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με τους άλλους σκύλους, πρέπει επομένως να εκπαιδεύονται για να καμφθούν τα αγωνιστικά τους ένστικτα. Παρότι μπορούν να γίνουν άγριοι, οι σκύλοι αυτοί έχουν χαρούμενη διάθεση. Αγαπούν τα παιδιά και γίνονται καλά κατοικίδια σε μια οικογένεια, η οποία θα είναι σταθερή και ικανή να αντεπεξέλθει στην παρουσία ενός μάλλον άτακτου σκύλου.

Περιγραφή

Το τρίχωμα είναι κοντό, στιλπνό και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Έχει διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ το σχεδόν ενιαίο λευκό δεν συναντάται. Τα μάτια είναι σκούρα και με μαύρο περίγραμμα. Τα αυτιά του Αμερικανικού Σταφορντσάιρ Τέρριερ κόβονται, ώστε να μην τραυματίζονται στις κυνομαχίες. Έχουν γεροδεμένα, μετρίου μεγέθους πόδια. Το Αμερικανικό έχει βαρύτερο σκελετό. Και οι δύο φυλές έχουν μεγάλο θώρακα, με γεμάτες, ευρείες πλευρές.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Άφθονη

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη

ΘΟΡΥΒΟΣ Πολύ ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Και οι δύο φυλές Οφθαλμολογική εξέταση σε γονείς και κουτάβια

ΥΨΟΣ Σταφορντσάιρ Μπουλ Τέρριερ 35-40 εκατοστά Αμερικανικός Σταφορντσάιρ Τέρριερ 43-48 εκατοστά

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ  AKC, CKC, FCI, KC