Τέρριερ Γιορκσάιρ

Τέρριερ Γιορκσάιρ

Τα πρώτα Τέρριερ Γιορκσάιρ, που έχουν το παρατσούκλι “Γιόρκι”, κατάγονταν από την ομώνυμη πόλη της Αγγλίας, το 1850 περίπου. Ήταν πιο μεγαλόσωμα από τα σημερινά και χρησιμοποιούνταν στην εξόντωση αρουραίων.

Συμπεριφορά κατ γνωρίσματα

Παρά το μικροσκοπικό μέγεθος και το φανταχτερό τρίχωμα, το Γιόρκι δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες του. Είναι ανθεκτικό και ζωηρό, έχει ένα έμφυτο κυνηγετικό ένστικτο και απολαμβάνει ένα καλό περίπατο. Πρόκειται για μία θαρραλέα ψυχή, που λατρεύει την ύπαιθρο. Χάρη στο πολύπλευρο, έτοιμο για δράση πνεύμα του, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς επιδεξιότητας. Του αρέσει να μένει απασχολημένος, και γίνεται ιδανικός σύντροφος, εάν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας σε ό,τι αφορά την περιποίηση.

Περιγραφή

Το μακρύ, στιλπνό τρίχωμα είναι σκούρο ατσαλένιο μπλε με καστανόχρυσο κεφάλι, θώρακα και άκρα. Το καστανόχρυσο τρίχωμα είναι σκούρο στη ρίζα και πιο ανοιχτόχρωμο προς τις άκρες. Το τρίχωμα της κεφαλής δένεται συνήθως για να απομακρύνεται από τα μάτια, που είναι σκούρα, λαμπερά, με σκούρες γωνίες στα Βλέφαρα. Τα αυτιά σχήματος V είναι όρθια και καλύπτονται από κοντό τρίχωμα. Η ουρά είναι πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα, ιδιαίτερα στην άκρη. Τα πόδια είναι στρογγυλά και τα νύχια μαύρα. Ο συμπαγής κορμός έχει μέτρια εκτεταμένες πλευρές και επίπεδη ράχη.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 15 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Πολλή

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νόσος Legg-Perthe εξάρθρωση επιγονατίδας

ΥΨΟΣ 18 εκατοστά

ΚΟΨΙΜΟ ΟΥΡΑΣ Ναι

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚC, CΚC, FCΙ, ΚC