Τέρριερ Κερν, φυλές σκύλων
Τέρριερ Κερν

Αυτό το σκληρά εργαζόμενο Τέρριερ κατάγεται από το νησί Σκάι και χρησιμοποιήθηκε στα Χάιλαντς της Σκωτίας για το κυνήγι Βίδρας, αλεπούδων και ασβών, καταδιώκοντας τα ζώα αυτά από τις κρυψώνες τους.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Αθλητικό και ζωηρό, το Τέρριερ Κερν διαθέτει μία αδρή γοητεία και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις. Είναι ανεξάρτητος σκύλος, γι’αυτό χρειάζεται συστηματική εκπαίδευση από νεαρή ηλικία. Διψάει να μάθει και προσπαθεί πολύ να ευχαριστεί τους άλλους. Το Τέρριερ Κερν είναι φιλικό με τους σκύλους, αλλά έχει την τάση να κυνηγά τις γάτες. Συνήθως αποδέχεται την οικογενειακή γάτα.

Περιγραφή

Το τρίχωμα του Κερν είναι άφθονο, με παχύ υπομανδύα για να το κρατά στεγνό από τις βροχές των Χάιλαντς. Τα νεογέννητα κουτάβια έχουν σκούρο χρώμα, το οποίο όμως ανοίγει όταν δημιουργείται το εσωτερικό ανθεκτικό τρίχωμα. Το τρίχωμα μπορεί να είναι υπόλευκο, αχυρένιο, κόκκινο, γκρίζο ή σχεδόν μαύρο, με σκούρα σημεία. Στο μικρό πρόσωπο του Κερν, τα σκούρα μάτια απέχουν αρκετά μεταξύ τους και καλύπτονται από μαλλιαρά φρύδια. Τα όρθια αυτιά είναι μικρά. Τα πρόσθια πόδια έχουν παχιά, γεροδεμένα πέλματα. Η κοντή, θυσανωτή ουρά φέρεται περήφανα ψηλά. Ο σκύλος στέκεται με κατεύθυνση προς τα εμπρός στα πρόσθια άκρα του και έχει συμπαγή, ορθογώνια κατασκευή. Πρέπει να έχει συμμετρικό κορμό.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια

ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια

ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί

ΥΨΟΣ 28-31 εκατοστά περίπου

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC