Βασική υπακοή

Εμείς, όπως και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουμε πως η εκπαίδευση υπακοής είναι ένα απαραίτητο συστατικό για μια υγιή σχέση ανθρώπου και σκύλου. Ανεξάρτητα από την μέθοδο, μία σωστή εκπαίδευση υπακοής θα πρέπει να επιτυγχάνει :

 • Μια σταθερήυγιή και δυνατή σχέση μεταξύ εσάς και του σκύλου.
 • Μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ώστε ο σκύλος σας να γνωρίζει ξεκάθαρα και να σέβεται τι ζητάμε και περιμένουμε από αυτόν.
 • Η εκπαίδευση βασικής υπακοής πρέπει να περιλαμβάνει μια σειρά από όρια τα οποία διδάσκουν στο σκύλο σας πως να είναι υπεύθυνος, πως να συμπεριφέρεται σε άλλους σκύλους, ζώα και ανθρώπους και πως να συμπεριφέρεται υπό οποιαδήποτε κατάσταση.
 • Η εκπαίδευση βασικής υπακοής πρέπει να θέτει τις βάσεις που αποτρέπουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές όπως υπερβολικό γάβγισμα, καταστροφές, πήδημα πάνω σε ανθρώπους κτλ.

Τα παραγγέλματα βασικής υπακοής για μας περιλαμβάνουν:

 1. Έλα
 2. Κάτσε
 3. Κάτω
 4. Κάτω από απόσταση
 5. Μείνε
 6. Να περπατάει δίπλα μας
 7. Να παίρνει θέση δίπλα μας
 8. Να πηγαίνει σε ένα σημείο που έχουμε καθορίσει
 9. Άστο
 10. Επαναφορά αντικειμένων

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως εκπαιδεύεστε και σεις παράλληλα με το σκύλο σας, τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκτός από το πρακτικό μέρος, ένα θεωρητικό που μαθαίνετε για θέματα που αφορούν στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στην κοινωνικοποίηση και στα προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχολογίας του σκύλου ώστε μετά το πέρας της εκπαίδευσης να μπορείτε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κατάσταση και να επιτύχετε οποιαδήποτε συμπεριφορά σαν να είστε ο ίδιος επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων.

εκπαίδευση σκύλων Τρίκαλα