Προεκπαίδευση κουταβιών

Η άφιξη ενός νέου κουταβιού στη ζωή μας είναι μια συναρπαστική στιγμή για όλους. Η χνουδωτή σας μπαλίτσα θα γίνει αμέσως το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της οικογένειας. Πριν όμως περάσει πολύς καιρός θα καταστεί σαφές πως μαζί με την άφιξη του κουταβιού ακολουθούν πολλές υποχρεώσεις και ακόμη περισσότερα πράγματα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει.

Το νεαρό σας κουτάβι στηρίζεται και εξαρτάται απόλυτα σε σας για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί και να υποδεχτεί το νέο κόσμο που ανοίγεται μπροστά του. Η καθοδήγηση και η διαπαιδαγώγηση που θα λάβει από σας, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τι είδους σκύλος θα γίνει. Επίσης, εσείς παίζετε τον πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα, της ιδιοσυγκρασίας και των συνηθειών του σκύλου σας κατά τη μετέπειτα ζωή του.

Επιπλέον, η εκπαίδευση του σκύλου, με σκοπό να συμπεριφέρεται με αποδεκτό τρόπο από τη νεαρή κιόλας ηλικία, προλαμβάνει  πολλά προβλήματα συμπεριφοράς

Συνεπώς, το να φέρουμε ένα νεαρό κουτάβι στη ζωή μας είναι μια μεγάλη ευθύνη και δέσμευση. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βάλετε τις βάσεις για μια αρμονική συμβίωση είστε στο σωστό μέρος. Με απαραίτητα στοιχεία την ενθάρρυνση, τον έπαινο και την ανταμοιβή μαθαίνουμε στο κουτάβι σας:

  1. Ποιές συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι.
  2. Να μην πάει τουαλέτα σε ακατάλληλους χώρους
  3. Να μην κάνει καταστροφές στο σπίτι
  4. Να μην δαγκώνει τα χέρια μας, τα παπούτσια μας, τα ρούχα μας κτλ
  5. Να του αρέσει το σπιτάκι του και να περνάει ώρα εκεί χωρίς να παραπονιέται
  6. Σταδιακή και ασφαλής κοινωνικοποίηση, ίσως ότι πιο σημαντικό για τη μετέπειτα ζωή του.
  7. Να είναι ήρεμος στις επισκέψεις στο κτηνιατρείο και να δέχεται την μεταχείριση ή εξέταση από τρίτο άτομο
  8. Να μην γαυγίζει υπερβολικά
  9. Να μην αγχώνεται και στρεσάρεται όταν τον αποχωριζόμαστε
  10. Κάνουμε μια εισαγωγή σε όλες τις ασκήσεις βασικής υπακοής όπως έλα, κάτσε, μείνε, να μην τραβάει το λουρί κτλ. θέτοντας τις βάσεις για πιο προχωρημένες και πολύπλοκες εντολές αργότερα
εκπαίδευση σκύλων Τρίκαλα