Εκπαίδευση σκύλων

Ποια είναι τα οφέλη της εκπαίδευσης;

Η εκπαίδευση υπακοής είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να χαρείτε τη σχέση σας με τον σκύλο, να μερικοί λόγοι :

  • Η βασική υπακοή κάνει την ζωή πιο απλή για το σκύλο σας και εξαλείφει την σύγχυση. Ο σκύλος σας γνωρίζει τη θέση του στον κόσμο μας και καταλαβαίνει το σωστό από το λάθος. Ο σκύλος μας μέσω της εκπαίδευσης αποκτά αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του καθώς νιώθει ότι μας καταλαβαίνει και μιλάει την ίδια γλώσσα με μας
  • Είναι διασκεδαστική, δημιουργική και για τους δυο σας.
  • Θα έχετε έναν ευτυχισμένο, χαλαρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση σκύλο που θα μπορείτε να τον παίρνετε μαζί σας παντού ενώ παράλληλα θα είναι ευχάριστος για όλους γύρω του. Επίσης ο σκύλος σας, θα χαίρει περισσότερης ελευθερίας και θα είναι πολύ πιο έμπιστος όταν ολοκληρωθεί η βασική υπακοή. Η βόλτα στο πάρκο, η επίσκεψη σε κάποιο φίλο ή ακόμη και οι διακοπές σε κάποιο νησί με τον σκύλο παύει να είναι μια αγχωτική και στρεσογόνος κατάσταση.
  • Ένας σκύλος που έχει ολοκληρώσει την βασική υπακοή είναι σίγουρα πιο ασφαλής. Μία από τις εντολές έλα, κάτσε, κάτω, μείνε ή πήγαινε στη θέση σου μας βοηθά να έχουμε τον άμεσο έλεγχο του σκύλου μας πράγμα που σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να σώσει τη ζωή του.
  • Κερδίζετε εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό. Καταλαβαίνει τι περιμένουμε από αυτόν και γνωρίζει ότι είμαστε πάντα δίκαιοι και συνεπείς σ’ αυτόν.
  • Όταν ο σκύλος έχει ολοκληρώσει τη βασική υπακοή θα έχει καλούς τρόπους και καλή συμπεριφορά με τους φίλους μας, την οικογένεια και τα παιδιά μας. Προβλήματα συμπεριφοράς όπως επιθετικότητα, ανεπιθύμητο γάβγισμα, ούρηση σε ακατάλληλους χώρους, καταστροφές στο σπίτι κ.α. εξαλείφονται ή αν ξεκινήσουμε από νωρίς δεν εμφανίζονται ποτέ.
  • Η εκπαίδευση υπακοής εκπληρώνει κάποιες καίριες ανάγκες της ζωής του σκύλου σας όπως σωματική και πνευματική άσκηση, δυνατότητα να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σας και  μια δουλειά να κάνει.
  • Εξαλείφετε ο κίνδυνος ο σκύλος σας να εμφανίσει σημάδια κυριαρχίας και επιθετικότητας. Ο σκύλος σας θα σας σέβεται και θα σας αναζητά για καθοδήγηση.
  • Η εκπαίδευση από μέρους μας απαιτεί συνέπεια, υπευθυνότητα, αγάπη και αίσθηση δικαιοσύνης οπότε η εμπλοκή των παιδιών μας στη διαδικασία αυτή θα ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος να γνωρίσουν αυτές τις αξίες και να τις οικειοποιηθούν.
  • Η εκπαίδευση σκύλων μας ωφελεί όλους. Ποιός δεν θα ήθελε ένα σκύλο που θα μπορούσε να τον έχει οπουδήποτε μαζί του χωρίς να γίνεται ενοχλητικούς στους άλλους, να επιδεικνύει καλή συμπεριφορά σε μέρη με πολυκοσμία, να έχει καλούς τρόπους όταν έχουμε επισκέπτες στο σπίτι, να είναι αξιόπιστος με τα παιδιά και τέλος να μην αποτελεί απειλή για άλλους σκύλους ή περαστικούς;

Παπαβασιλείου Αντώνιος

Εκπαιδευτής Σκύλων

εκπαίδευση σκύλων Τρίκαλα